Ľudia podľa SDKÚ-DS majú istotu, že sa budú mať horšie

Socialistický kabinet Roberta Fica podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša jednoznačne dokazuje, že podporuje viac tých, ktorí nepracujú a hodnoty netvoria, naopak, celá ťarcha uťahovania opaskov dopadá na občanov, ktorí pracujú a hodnoty tvoria

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 12. júla (SITA) – Ľudia po 100 dňoch vlády Smeru-SD majú podľa SDKÚ-DS istotu, že sa budú mať horšie. Socialistický kabinet Roberta Fica podľa predsedu strany Pavla Freša jednoznačne dokazuje, že podporuje viac tých, ktorí nepracujú a hodnoty netvoria, naopak, celá ťarcha uťahovania opaskov dopadá na občanov, ktorí pracujú a hodnoty tvoria. „Socialisti podporujú tie vrstvy, ktoré nepracujú, ale pracovať by mohli. Nešetria na sebe a štátnej správe, ale zaťažujú celú strednú vrstvu,“ povedal vo štvrtok na tlačovej besede Frešo. Tam vidí zásadný rozdiel medzi socialistami a stredopravými stranami, keďže pravica podľa jeho slov podporuje ľudí, ktorí pracujú a tvoria hodnoty. „Nech si ľudia vyberú, či chcú jedno, alebo druhé,“ dodal. Zároveň upozornil, že opatrenia Smeru-SD vytvárajú zo SR štát s veľmi zlou perspektívou, s vysokým daňovým a odvodovým zaťažením a neriešenými dôchodkami v budúcnosti. SDKÚ-DS podľa Freša bude socialistickému kabinetu nastavovať zrkadlo a ponúkať návrhy, ktoré pomáhajú pracujúcim.

Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník zdôraznil, že SDKÚ-DS reformami urobila zo Slovenska krajinu, do ktorej prichádzali investície, Ficov kabinet zvyšovaním daní urobí zo Slovenska krajinu, ktorú investori budú obchádzať. „Ficova vláda obetuje celé generácie na to, aby prežila svoje obdobie vládnutia,“ poznamenal v súvislosti s podľa neho nespravodlivými zmenami v druhom dôchodkovom pilieri. „Človek s priemernou mzdou si na svoj osobný účet pripíše 900 eur, Ficova vláda im 500 eur berie,“ priblížil Kaník.

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec pripomenul, že vláda berie ľuďom peniaze, ale nerobí reformy, ktoré by zlepšili situáciu v budúcnosti. „Živnostníci majú istotu, že im na budúci rok vláda vezme minimálne 25 eur mesačne,“ doplnil.

Súvisiace články

Aktuálne správy