Kabinet odobril návrhy revízií operačných programov

Bratislava 27. júna (TASR) – Vláda SR na svojom dnešnom zasadnutí prerokovala a schválila návrhy revízií Operačných programov (OP) Informatizácia spoločnosti, Doprava a Vzdelávanie, z ktorých sa prostriedky budú realokovať do OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast a do OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia.
"Z OP Informatizácia spoločnosti sa presunie do OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast (KaHR) 170 miliónov eur, z toho z 3. prioritnej osi 100 miliónov eur, z 1. prioritnej osi 50 miliónov eur a z 2. prioritnej osi 20 miliónov eur. Z OP Doprava pôjde do OP KaHR 55 miliónov eur a z OP Vzdelávanie bude do OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia presmerovaných 70 miliónov eur," konštatuje sa vo vládnom návrhu revízií.
Cieľom navrhovanej revízie je vytvoriť predpoklady na využitie štrukturálnych fondov, financovanie opatrení na zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov s cieľom zvýšiť rast a podporu tvorby pracovných miest, ako aj financovanie opatrení na riešenie otázky nezamestnanosti mladých ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy