Schválila revíziu OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast

Rezort hospodárstva zároveň znížilo počet inštitúcií, ktoré budú zodpovedné za riadenie Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Namiesto Národnej agentúry pre rozvoj malých a stredných podnikov a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu to bude Slovenská inovačná a energetická agentúra.

Na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov sa objem prostriedkov Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast (OP KaHR) navýši o 225 mil. eur. V stredu o tom na svojom rokovaní rozhodla vláda, keď schválila revíziou OP KaHR. Z programu Informatizácie spoločnosti bude realokovaných 170 mil. eur, z eurofondov určených na dopravu 55 mil. eur.

Ministerstvo hospodárstva zároveň znížilo počet inštitúcií, ktoré budú zodpovedné za riadenie OP KaHR. Namiesto Národnej agentúry pre rozvoj malých a stredných podnikov a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu bude úlohu sprostredkovateľského orgánu pod Riadiacim orgánom (SORO) plniť Slovenská inovačná a energetická agentúra. Slovenská agentúra pre cestovný ruch si úlohu SORO ponechala.

Ďalšou zmenou súvisiacou s revíziou tohto operačného programu je zníženie rozsahu zapojenia vyšších územných celkov do implementácie OP KaHR. Stanovisko VÚC k predkladaným žiadostiam o nenávratný finančný príspevok tak už nebude povinnou súčasťou žiadosti o poskytnutie pomoci z

Súvisiace články

Aktuálne správy