Investícia vodárov v okrese Ilava má byť o polovicu lacnejšia

Považská vodárenská spoločnosť, a.s. zaplatí za projekt na zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v okrese Ilava s pomocou eurofondov 25,63 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Za dodávateľa prác s odhadovanými nákladmi 53,12 mil. eur vybrala žilinský Váhostav - SK, a.s. spomedzi dvanástich ponúk.

Projekt na zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v okrese Ilava s pomocou eurofondov bude oproti predpokladom o polovicu lacnejší. Považská vodárenská spoločnosť, a.s. so sídlom v Považskej Bystrici vybrala vo verejnej súťaži za dodávateľa žilinskú spoločnosť Váhostav – SK, a.s., ktorá má stavebné práce vykonať počas takmer štyroch rokov za 25,63 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Je to 48 % z pôvodných odhadovaných nákladov vo výške 53,12 mil. eur bez DPH. Považskí vodári v piatkovom Vestníku verejného obstarávania informovali o výsledku tendra s tým, že prijali dvanásť ponúk, pričom súťaž začala ešte vlani v júli.

Súčasťou prác bude intenzifikácia čistiarne odpadových vôd v Dubnici nad Váhom pre 49,3 tis. obyvateľov a rekonštrukcia kanalizačnej čerpacej stanice v Ilave. Zároveň je plánovaná výstavba kanalizácie v dĺžke 48 kilometrov s predpokladanými 15 čerpacími stanicami a 2 200 kanalizačnými prípojkami. Postavený má byť tiež 14-kilometrový vodovod s približne 800 vodovodnými prípojkami. Považská vodárenská spoločnosť plánuje investíciu financovať z prostriedkov Kohézneho fondu Európskej únie, zo štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov cez Operačný program Životné prostredie. Stavba je umiestnená okrem Dubnice nad Váhom a Ilavy aj na území obcí Prejta, Veľký Kolačín, Malý Kolačín, Klobušice, Ladce a Košeca.

Považská vodárenská spoločnosť, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 7. septembra 2006, eviduje základné imanie 23,969 mil. eur. Je nástupníckou spoločnosťou po rozdelení bývalej Severoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. v Žiline. Spoločnosť zabezpečuje prevádzkovanie verejných vodovodov a verejných kanalizácií v regióne stredného Považia v okresoch Považská Bystrica, Púchov a Ilava.

Súvisiace články

Aktuálne správy