Union ukončila prevoz všetkých klientov CK Redgreentours

Celkové náklady za repatriáciu klientov, vrátane nákladov na zabezpečenie služieb, predstavujú približne 739 tis. českých korún, resp. 29 tis. eur

Union poisťovňa v stredu 13. júna úspešne dokončila repatriáciu klientov CK Redgreentours, ktorá 4. júna vyhlásila úpadok. Poisťovňa zabezpečila služby a prepravu pre všetkých 118 klientov cestovnej kancelárie zo Severného Cypru a Turecka, ktorí na zájazd vycestovali pred vyhlásením úpadku. Všetci klienti ukončili svoju dovolenku v riadnom termíne a poisťovňa teda pobyt klientom neskracovala. Celkové náklady podľa vyjadrení poisťovne predstavujú približne 739 tis. českých korún, resp. 29 tis. eur.

Česká spoločnosť CK Redgreentours, s.r.o. vyhlásila v úvode júna úpadok, no bola riadne poistená pre tento prípad v poisťovni Union. Cestovná kancelária sa dostala do finančných problémov a nie je schopná uhradiť svoje záväzky. O tejto skutočnosti cestovka informovala Union, v ktorej má uzatvorené poistenie od začiatku tohto roka. Poisťovňa Union naďalej zhromažďuje hlásenia od klientov cestovky, ktorí si zájazd zakúpili, ale pre vyhlásenie úpadku nemohli vycestovať. Nárok na odškodné formou oznámenia o poistnej udalosti si zatiaľ uplatnilo približne 550 klientov, čo je približne 50 % z celkového počtu zhruba 1 100 klientov, ktorí si zájazd v CK Redgreentours zakúpili, ale už nevycestovali.

Každá cestovná kancelária musí byť zo zákona poistená proti úpadku. V súčasnosti je v poisťovni Union poistených pre prípad úpadku zhruba 140 českých a približne rovnaký počet slovenských cestovných kancelárií.

Súvisiace články

Aktuálne správy