Ak sa nezvýšia platby, ambulancie zatvoria

"Veríme, že nepríde k tomuto krízovému stavu. Takýto scenár si nepraje nikto z nás,“ povedal v pondelok po stretnutí s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marián Kollár.

Ak zdravotné poisťovne nezvýšia platby podfinancovaných výkonov, hrozí riziko zatvárania ambulancií. „Veríme, že nepríde k tomuto krízovému stavu. Takýto scenár si nepraje nikto z nás,“ povedal v pondelok po stretnutí s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marián Kollár. Problém nedostatku zdrojov v ambulanciách pre zákon o platoch sestier označil za akútny. Za prioritu Kollár považuje efektívne riadenie celého systému tak, aby peniaze zo zdravotných poisťovní v čo najvyššej miere smerovali priamo za pacientom.

SLK podľa slov svojho prezidenta nemá záujem ísť do konfrontácie, rezortu podáva pomocnú ruku pri riešení problémov v zdravotníctve. „Je obdobie, kedy by sme mali prejsť od slov k činom,“ konštatoval Kollár s tým, že z verbálnej roviny by sa malo odstraňovanie nedostatkov presunúť do praxe na všetkých úrovniach systému.

Súvisiace články

Aktuálne správy