Projekty pre R4 Lomné – Hanušovce n/T môžu stáť 1,9 mil. eur

Dokumentácie stavebného zámeru a na územné rozhodnutie pre stavbu 16-kilometrovej rýchlostnej cesty R4 Lomné - Hanušovce nad Topľou majú byť dokončené do deviatich mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim dodávateľom.

Vypracovanie dokumentácií stavebného zámeru a na územné rozhodnutie pre stavbu rýchlostnej cesty R4 Lomné – Hanušovce nad Topľou v dĺžke 16 kilometrov môže podľa predpokladov stáť 1,94 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. vyhlásila verejnú súťaž vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že dokumentácie majú byť dokončené do deviatich mesiacov od podpisu zmluvy s vybraným dodávateľom.

Národná diaľničná spoločnosť už skôr vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru a dokumentácie na územné rozhodnutie pre stavbu R4 Hanušovce nad Topľou – Kapušany v dĺžke 15 kilometrov. Projekty za odhadované náklady okolo 1,28 mil. eur bez DPH majú byť dodané do deviatich mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim zhotoviteľom. Lehota na otváranie ponúk v oboch súťažiach je 18. júla, pričom o súťažné podklady možno požiadať do 22. júna. V príprave je aj tender na vypracovanie dokumentácií stavebného zámeru a na územné rozhodnutie pre stavbu R4 Svidník – Lomné predbežne za 1,28 mil. eur bez DPH.

NDS zároveň začala tender na výstavbu dopravného riešenia druhej časti prvej etapy diaľničného privádzača Poprad – Kežmarok. Ide o vybudovanie riadenej cestnej svetelnej signalizácie na novovybudovaných križovatkách na ceste I. triedy č. 67 pri výjazde z Popradu smerom na mestské časti Spišská Sobota a Matejovce. Práce majú trvať 30 dní od podpísania zmluvy so zhotoviteľom, ktorého chcú diaľničiari vybrať cez elektronickú aukciu, a ich predpokladaná cena je 320 tis. eur bez DPH. Termín otvárania ponúk je 16. júla a vyzdvihnutia súťažných podkladov 26. júna.

Predmetom ďalšej súťaže NDS je riešenie nebezpečného miesta v prejazdoch stredným deliacim pásom pred portálmi tunela Sitina na diaľnici D2 Bratislava, Lamač – Staré grunty. V južnom a severnom portáli tunela v súčasnosti nie je osadené žiadne zvodidlo, sú tam len vodiace dosky. Práce za odhadované náklady 203,3 tis. eur bez DPH sú plánované od 12. do 21. októbra tohto roka. Ponuky majú byť otvorené 16. júla a súťažné podklady treba získať do 25. júna.

NDS vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy