EK odmieta opäť rokovať o podmienkach pomoci pre Grécko

Európska komisia (EK) odmieta opäť rokovať o podmienkach záchranného balíka, ktorý dostalo Grécko. "Náš postoj sa nezmenil.

Brusel 12. júna (TASR) – Európska komisia (EK) odmieta opäť rokovať o podmienkach záchranného balíka, ktorý dostalo Grécko. „Náš postoj sa nezmenil. Čakáme, že Gréci splnia všetky prijaté záväzky,“ uviedol hovorca EK. Vyjadrenia gréckych politických lídrov v rámci predvolebného boja odmietol komentovať.
Pomoc krajín eurozóny pre Španielsko bola dohodnutá počas víkendu. Finančná pomoc pre španielske banky bude viazaná na výrazne menej podmienok, pretože sa netýka rozpočtu ako celku, ale len reformy španielskych bánk, ktoré sa nachádzajú v kríze.
Z tábora gréckej ľavicovej koalície Syriza, ktorá odmieta reformy, prišla požiadavka na otvorenie podmienok záchranného balíka a ich opätovné prerokovanie. Podobne sa vyjadril aj líder gréckej konzervatívnej strany Nová demokracia (Nea Dimokratia) Antonis Samaras. Po telefonáte so španielskym premiérom Marianom Rajoyom uviedol, že jeho strana sa zasadí za zmiernenie podmienok záchranného úveru.

Súvisiace články

Aktuálne správy