Podielové fondy pokračujú v trende kladných predajov

Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali v uplynulom týždni kladné čisté predaje vo výške 8,6 mil. eur. Naposledy pritom vykázali podielové fondy záporné predaje v 10. týždni.

Investori prejavili dôveru v podielové fondy aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali v medzitýždennom porovnaní kladné čisté predaje vo výške 8,6 mil. eur. Predaje fondov v 21. týždni dosiahli 39,6 mil. eur a spätné nákupy 31 mil. eur. Naposledy pritom vykázali podielové fondy záporné predaje v 10. týždni, keď skončili v mínuse takmer 5 mil. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov v uplynulom týždni vykázali špeciálne fondy cenných papierov, ktoré skončili v pluse 13,2 mil. eur. Kladné predaje za 3,2 mil. eur zaznamenali aj špeciálne fondy nehnuteľností a v pluse 2,1 mil. eur skončili aj špeciálne fondy profesionálnych investorov. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade dlhopisových fondov, a to o takmer 2 mil. eur. S kladnými predajmi v objeme 41 tis. eur skončili aj špeciálne fondy alternatívnych investícií.

Fondy krátkodobých investícií zaznamenali na druhej strane v medzitýždennom hodnotení najvyššie záporné čisté predaje vo výške 4,7 mil. eur. Fondy peňažného trhu skončili v mínuse 2,9 mil. eur a zmiešané fondy vykázali mínusové predaje za 1,7 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade akciových fondov, a to o 1 mil. eur a v mínuse 1,1 mil. eur skončili aj fondy fondov. Fondy z kategórie iné zaznamenali záporné predaje v objeme 340 tis. eur a s mínusovými predajmi za 190 tis. eur skončili aj fondy krátkodobého peňažného trhu.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni Tatra Asset Management, a to vo výške 8,6 mil. eur. Na druhej strane najvyššie záporné predaje v objeme 3,2 mil. eur vykázal Raiffeisen.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 21. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1993/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy