Vo Zvolene otvoria nákupno-zábavné centrum s prvým 4D kinom v strednej Európe

Zvolen 24. mája (TASR) – Prvé 4D kino v krajinách strednej Európy bude mať nákupno-zábavné Europa Shopping Center (ESC), ktorého prvú časť otvoria 1. júna vo Zvolene. Centrum s 50 obchodnými prevádzkami a 650 parkovacími miestami postavili spoločnosti VAV Invest a Ingsteel za rok asi za 27 miliónov eur.
Ako na dnešnej tlačovej konferencii k otvoreniu centra povedal predseda predstavenstva VAV Invest Peter Valach, v tento deň zároveň poklopú základný kameň druhej časti ESC, ktorú by chceli postaviť do júna 2013. Táto časť, ktorá vyrastie na mieste dnes už bývalého kina Mier, vyjde na ďalších 20 miliónov eur.
4D kino, ktoré vzniklo na treťom podlaží ESC, bude umiestnené v jednej z dvoch kinosál s celkovou kapacitou 400 miest. Na pohyb v štvorrozmernom priestore bude prispôsobených 15 sedadiel. Podľa Valacha v centre sa vytvorí celkove asi 200 nových pracovných miest.
Projekt ESC sa vo Zvolene začal realizovať už v roku 2008, pribrzdila ho však nastupujúca hospodárska kríza. Neskôr sa na žiadosť poslancov mesta upravoval projekt, keďže s kinom, ktoré už roky v meste nie je, sa počítalo až v druhej etape.

Súvisiace články

Aktuálne správy