V podielových fondoch pribudlo takmer 6 mil. eur

Podielové fondy vykázali v uplynulom týždni nárast spravovaných prostriedkov. V 20. týždni totiž vo fondoch spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností pribudlo 5,7 mil. eur. Najvyššie kladné čisté predaje sa zaznamenali pri špeciálnych fondoch cenných papierov, kde pribudlo 15,9 mil. eur. Nasledovali dlhopisové fondy s prírastkom 3 mil. eur, fondy profesionálnych investorov s plusom 929,2 tis. eur, peňažné fondy s čistými predajmi 432,5 tis. eur a fondy alternatívnych investícií s 151,2 tis. eur.

Na druhej strane najvyššie záporné čisté predaje v uplynulom týždni vykázali fondy krátkodobých investícií, z ktorých ubudlo 5,3 mil. eur. Nasledovali akciové fondy, z ktorých sa vybralo o 4,2 mil. eur viac, ako do nich investori vložili. Tretie najvyššie záporné čisté predaje mali zmiešané fondy v sume 2,8 mil. eur. Nasledovali realitné fondy s mínusom 1,1 mil. eur, strešné fondy s 954 tis. eur, iné fondy s 221,1 tis. eur a napokon fondy krátkodobého peňažného trhu, z ktorých ubudlo 189,8 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal v uplynulom týždni Tatra Asset Management, a to v objeme 9,9 mil. eur. Správca Asset Management Slovenskej sporiteľne zaznamenal na druhej strane mínusové predaje za 1,6 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 20. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1978/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy