Organizátori očakávajú na veľtrhu práce job2day tisícky záujemcov

Prešov 20.mája (TASR) – Posledné štatistické ukazovatele hovoria o tom, že regióny v Prešovskom kraji vykazujú vysokú mieru nezamestnanosti. Úrady práce evidujú len málo voľných pracovných miest a v kraji je množstvo ľudí, ktorí si nevedia dlhodobo nájsť prácu. Rady nezamestnaných začiatkom leta každoročne rozšíria aj absolventi stredných a vysokých škôl.
Možnosť oboznámiť sa s pracovnými ponukami agentúr i konkrétnych firiem budú mať ľudia, ktorí v dňoch 22. a 23. mája navštívia v priestoroch Parku kultúry a oddychu v Prešove veľtrh práce s názvom job2day. Ten už po druhý krát organizuje, v spolupráci s mestom Prešov, spoločnosť Mabel Media. Cieľom projektu je pomôcť všetkým občanom získať dostatočné informácie o možnostiach uplatnenia sa na trhu práce.
„Účastníci veľtrhu sa oboznámia s činnosťou prezentovaných spoločností, získajú konkrétnu predstavu o fungovaní jednotlivých agentúr, zamestnávateľov, získajú kontakt na zodpovedných manažérov, ktorí im ukážu cestu k novej práci,“ uviedol organizátor podujatia Marián Beliš a dodal, že dôraz bude kladený predovšetkým na študentov stredných a vysokých škôl.
Beliš pripomenul, že v minulom roku prešlo bránami veľtrhu viac ako 4500 ľudí. Niektorí z nich si dokázali nájsť dlhodobú prácu, čo je prvoradým cieľom celého podujatia. Druhý ročník veľtrhu práce otvoria v utorok (22.5.) o 9. hodine, pričom jeho priestory budú pre záujemcov otvorené do 18. hodiny. V stredu bude podujatie pokračovať od 8. do 15. hodiny.
Organizátori chcú poskytnúť uchádzačom o zamestnanie možnosť získať informácie o spoločnostiach pôsobiacich na trhu práce a vytvoriť podmienky na reálnu komunikáciu medzi firmami a ľuďmi, ktorí hľadajú prácu.
Rovnako mienia testami a pohovormi odhaliť nedostatky, ktoré uchádzačovi bránia v uplatnení sa, následne im ponúknuť riešenie. V neposlednom rade sa môžu uchádzači o prácu oboznámiť s potrebnou dokumentáciou a priebehom výberových konaní.

Súvisiace články

Aktuálne správy