Tetra Pak utŕžil vlani na Slovensku 26 mil. eur

Celosvetové tržby spoločnosti Tetra Pak dosiahli v minulom roku 10,36 mld. eur, čo znamená päťpercentný nárast oproti roku 2010.

Spoločnosť Tetra Pak, ktorá pôsobí v oblasti spracovania a balenia potravín, dosiahla v minulom roku celosvetovo tržby vo výške 10,36 mld. eur, čo znamená päťpercentný nárast oproti roku 2010. V Slovenskej republike dosiahli tržby spoločnosti podľa zverejnených informácii 25,8 mil. eur. “Vďaka našej dlhodobej pozornosti venovanej vývoju výrobkov a služieb, ktoré nielen riešia dnešné potreby, ale aj predvídajú potreby budúcnosti, sme v roku 2011 neustále rástli a to aj navzdory všeobecnej ekonomickej neistote a stále konkurenčnejšiemu prostrediu,“ uviedol prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Tetra Pak Dennis Jönsson.

Tržby z predaja obalov a baliacich strojov spoločnosti dosiahli vlani celosvetovo 9,2 mld. eur, čo je o tri percentá viac ako v roku 2010, a to najmä vďaka významnému rastu v južnej a juhovýchodnej Ázii, Strednej a Južnej Amerike, Číne a subsaharskej Afrike. Tržby v oblasti spracovateľských riešení vzrástli v medziročnom porovnaní takmer o 23 % na 1,2 mld. eur, pričom dvojciferný rast zaznamenali spoločnosti v Severnej Amerike, Číne, južnej a juhovýchodnej Ázii, severovýchodnej Ázii a Oceánii a v celom európskom regióne.

Spoločnosť Tetra Pak pôsobí v oblasti spracovania a balenia potravín. V roku 1991 vstúpila švédska firma aj na slovenský trh. K jej najväčším klientom patrí napríklad Tatranská mliekareň (Tami) a spoločnosť Rajo. V roku 2011 dodala spoločnosť Tetra Pak 167 miliárd obalov, ktoré dodávatelia potravín a nápojov na celom svete použili k dodávkam viac ako 76 miliárd litrov mlieka, džúsov, nektárov a ďalších výrobkov spotrebiteľom. Spoločnosť zamestnáva celkovo takmer 22 000 zamestnancov vo viac ako 85 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy