Napriek kríze tečú do Latinskej Ameriky z eurozóny miliardy USD

Santiago 17. mája (TASR) – Európska dlhová kríza sa doteraz krajín Latinskej Ameriky príliš nedotkla. Napriek problémom totiž aj naďalej tečú do tejto oblasti z eurozóny miliardy dolárov. Uviedla to dnes Hospodárska komisia OSN pre Latinskú Ameriku a Karibskú oblasť (ECLAC).
"Dokonca sa v minulom roku zvýšili v tomto regióne aj investície zo Španielska, ktoré zápasí s recesiou," povedal Juan Alberto Fuentes, šéf divízie ekonomického rozvoja ECLAC.
Krajiny Latinskej Ameriky prilákali v minulom roku priame zahraničné investície za 153 miliárd USD (120,64 miliardy eur). Najväčší objem financií smeroval do Brazílie, Mexika, Čile, Kolumbie, Argentíny a Peru. ECLAC predpokladá, že v tomto roku by mohol objem priamych zahraničných investícií v Latinskej Amerike vzrásť na 165 miliárd USD.
Podľa Fuentesa európska kríza vo väčšej miere neovplyvnila ani objem peňazí, ktoré posielajú svojim príbuzným Juhoameričania pracujúci v zahraničí. Najviac takýchto peňazí totiž smeruje do krajín Južnej Ameriky zo Spojených štátov.

Súvisiace články

Aktuálne správy