SLeK chce čo najskôr novelizovať zákon o liekoch

Slovenská lekárnická komora (SLeK) bude pri komunikácii s ministerstvom zdravotníctva a zástupcami legislatívnej sféry v najbližšom období presadzovať čo najskoršiu novelizáciu zákona o liekoch. Legislatívna norma, ktorú na návrh exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika schválila predchádzajúca vládna koalícia, zavádza podľa zástupcov slovenských lekárnikov mnohé neštandardné body, ktoré idú v prospech maximálne tak zástupcov finančných skupín, a nie lekárnikov či pacientov.

Zástupcovia Slovenskej lekárnickej komory svoje požiadavky smerom k novelizácii zákona o liekoch tlmočili vo štvrtok na prijatí u ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej. „Prebrali sme všetky z nášho pohľadu problematické časti zákona o liekoch. Ide najmä o vernostné systémy, siete lekární a zavedenie povinnej špecializácie pre zodpovedných farmaceutov,“ povedal po stretnutí prezident Slovenskej lekárnickej komory Tibor Czuľba.

Slovenská lekárnická komora okrem toho prezentovala ministerke aj ďalšie predstavy smerovania slovenského lekárenstva a pripravenosť odborníkov komory spolupracovať na každej legislatívnej norme týkajúcej sa lekárenstva. „Nie je naším záujmom byť opozíciou, ale konštruktívnym partnerom pri tvorbe liekovej legislatívy,“ doplnil viceprezident SleK Ondrej Sukeľ. SLeK ako jediný legitímny zástupca slovenských lekárnikov momentálne združuje viac ako 4 000 lekárnikov.

Zvolenská sa stretla aj s predstaviteľmi Asociácie lekárnikov Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy