Slovanet v prvom štvrťroku s rastom tržieb o 11 %

Tržby telekomunikačného operátora Slovanet v prvom kvartáli tohto roku medziročne vzrástli o 11 %, keď sa vyšplhali na viac ako 8 mil. eur. Na výsledku sa významnou mierou podieľali výnosy z poskytovania širokopásmového internetu v rezidenčnom segmente, ktoré stúpli až o 31 percent. Spoločnosti pomohli taktiež minuloročné akvizície, keď kúpila operátorov WiMAX Telecom Slovakia a M-Elektronik. Prevádzkový zisk Slovanetu v sledovanom období klesol o 2,5 % na necelých 1,5 mil. eur. „Spôsobený bol najmä tlakom na znižovanie cien služieb v biznis segmente a súvisiacou zmenou štruktúry výnosov,“ komentovala výsledky finančná riaditeľka Slovanetu Marta Rošteková.

V segmente dátových a IT služieb pre firemný segment, ktorý je najvýznamnejšou výnosovou položkou, sa telekomunikačnému operátorovi podarilo napriek recesii v odvetví tržby udržať na hodnote takmer 3,3 mil. eur. Slovanet evidoval v prvom štvrťroku taktiež mierny medziročný pokles tržieb z hlasových služieb a naopak nárast tržieb z poskytovania digitálnej a klasickej káblovej televízie. Koncom marca tohto roku spoločnosť evidovala viac ako 55 tis. zákazníkov.

Spoločnosť Slovanet je alternatívnym poskytovateľom vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Firma ponúka aj tzv. triple play služby, čiže internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom, ako aj veľkým organizáciám. Slovanet je členom Asseco Group, medzinárodnej skupiny pôsobiacej na trhu infokomunikačných technológií.

Súvisiace články

Aktuálne správy