Tatry mountain resorts preinvestuje tento rok 44 mil. eur

Najviac investícií smeruje do prepojenia stredísk Chopok Sever a Chopok Juh novými lanovkami a výstavba tropického raja v akvaparku Tatralandia

vyšlo aj v REG

POPRAD 17. mája (SITA) – Spoločnosť Tatry mountain resorts preinvestuje do konca roka 2012 vo svojich strediskách približne 44 mil. eur. V Nízkych Tatrách pribudnú tri nové lanovky, ďalšie zasnežované lyžiarske trate a tropická hala v akvaparku Tatralandia. „Najvýznamnejšou investíciou, ktorú chceme dokončiť do začiatku novej zimnej sezóny, je nový lanový systém Funitel. Uvedenie tejto technológie do prevádzky v Jasnej je zásadným krokom pri napĺňaní stratégie prepojenia Chopku Sever a Chopku Juh lanovkami,“ informoval predseda predstavenstva spoločnosti Bohuš Hlavatý.

Okrem Funitelu pribudne do konca roka 2012 v Nízkych Tatrách aj lanovka Twinliner, ktorá umožní lyžiarom dostať sa z lokality Biela púť na Priehybu, odkiaľ sa pohodlne vyvezú Funitelom až na vrchol Chopka. Súčasťou komplexného prepojenia Chopku Sever a Chopku Juh je tiež investícia do 15-miestnej kabínkovej lanovky v lokalite Kosodrevina – Chopok a doplnenie zasnežovania až pod vrchol Chopka zo severnej aj južnej strany. Vybudovaním troch lanoviek a prepojením severnej a južnej strany Chopka očakáva spoločnosť nárast počtu lyžiarov už v zimnej sezóne 2012/13. Novinky by mali zatraktívniť ponuku druhého najvyššieho štítu Nízkych Tatier aj v letnej sezóne.

Súčasťou plánu investícií na rok 2012 je aj vybudovanie tropickej haly -Tropical Paradise v akvaparku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši. Spoločnosť od tejto investície očakáva zvýšenie počtu návštevníkov. Prvá časť tropickej haly bude prístupná už v júli 2012. Nová atrakcia bude kompletne dokončená v zimnej sezóne.

Posledná zimná sezóna priniesla 11-percentný nárast počtu klientov v Nízkych a Vysokých Tatrách. Aj vďaka akvizícii Tatralandie sa návštevnosť prevádzok spoločnosti Tatry mountain resorts za posledný finančný rok medziročne zvýšila o 63 %. Do konca roka 2011 preinvestovala spoločnosť vo svojich strediskách vyše 100 mil. eur. Ďalších 56 mil. eur má prispieť k zvýšeniu štandardu a návštevnosti našich hôr v najbližších rokoch.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Firma vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Tri studničky a Chalets Záhradky de Luxe. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS na Štrbskom plese. TMR zároveň vlastní a prenajíma hotely Srdiečko, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Posledná akvizícia skupiny je Aquapark Tatralandia.

Súvisiace články

Aktuálne správy