Poisťovne Ergo a Victoria-Volksbanken sa zlúčia

Nástupníckou spoločnosťou bude Victoria-Volksbanken a proces by mal byť ukončený do konca tohto roka

Ergo životná poisťovňa sa zlúči so svojou sesterskou poisťovňou Victoria-Volksbanken, ktorá bude nástupníckou spoločnosťou. Tento proces začal vo februári tohto roka a zlúčenie oboch spoločností je plánované na 1. január 2013. Ergo životná poisťovňa tak analyzuje dopad zlúčenia na jednotlivé položky majetku a záväzkov, avšak vzhľadom na to, že pôjde o zrušenie firmy bez likvidácie, vedenie poisťovne významné dopady neočakáva. Dokončením tohto procesu sa podľa vyjadrení poisťovne ešte viac posilní finančná stabilita novej spoločnosti a upevní sa pozícia skupiny na Slovensku.

V minulom roku dosiahla Ergo životná poisťovňa predpis poistného 12,73 mil. eur pri medziročnom náraste o 68,5 %. Nová produkcia sa zvýšila o 61,2 % na 12,13 mil. eur. Ako ďalej firma informovala vo výročnej správe, pod zvýšenie novej produkcie sa podpísal najmä výrazný rast jednorazovo plateného poistného. No napriek tomu poisťovňa vykázala vlani stratu 696 tis. eur, v roku 2010 to bolo mínusových 676 tis. eur. Aj v tomto roku očakáva stratové hospodárenie.

Rok 2011 začal podľa vyjadrení poisťovne Ergo pozitívnymi očakávaniami, avšak bol plný turbulencií na finančných trhoch. Napriek tomuto nepriaznivému vývoju sa spoločnosti podarilo pokračovať v nastavenej stratégii rastu prostredníctvom poistných produktov s jednorazovo plateným poistným. Ergo tak od začiatku poskytovania poistných produktov v marci 2009 každý rok zaznamenala nárast produkcie. Objem minuloročnej novej produkcie zaradil Ergo životnú poisťovňu v rámci životného poistenia na deviate miesto v rebríčku asociácie poisťovní.

Spoločnosť Ergo životná poisťovňa bola do Obchodného registra SR zapísaná v marci 2008, pôvodne ako Teda životná poisťovňa. Materskou spoločnosťou a 100-percentným akcionárom je Ergo Austria International so sídlom v Rakúsku. Poisťovňa zároveň spadá do konsolidácie nemeckej Ergo International. Konečným majoritným akcionárom je Munich Re. Poisťovňa Victoria-Volksbanken vznikla v lete 1999 a produkty začala predávať v januári 2000.

Súvisiace články

Aktuálne správy