Klenotnícka firma Richemont zvýšila zisk za minulý rok o 43 %

Zürich 16. mája (TASR) – Švajčiarska klenotnícka spoločnosť Richemont zaznamenala za obchodný rok 2011/2012 rast zisku o 43 %, čo bol lepší výsledok, než očakávali trhy.
Výrobca klenotov a luxusných hodiniek IWC a Cartier oznámil, že za obchodný rok, ktorý sa skončil 31. marca, dosiahol čistý zisk 1,54 miliardy eur. Analytici pritom očakávali zisk na úrovni približne 1,37 miliardy eur. Tržby sa zvýšili o 29 % na 8,87 miliardy eur, čo znamená, že spoločnosť aj v tomto ukazovateli prekonala očakávania analytikov. Tí počítali s tržbami na úrovni okolo 8,59 miliardy eur.
Najväčšou mierou sa pod dobré výsledky spoločnosti podpísali ázijské trhy. Napríklad v Ázijsko-tichomorskej oblasti, ktorá sa na celkových tržbách firmy podieľa zhruba 42 %, vzrástli tržby v minulom obchodnom roku o približne 46 %.
Podľa výkonného riaditeľa firmy Johanna Ruperta si je spoločnosť Richemont vedomá nestabilného ekonomického prostredia, najmä v eurozóne, napriek tomu bude ďalej investovať do zvyšovania produkcie a nových butikov. "Do budúcnosti pozeráme s opatrným optimizmom," povedal Rupert, ktorý sa podobne ako konkurencia v sektore spolieha na Áziu. Práve ázijskí spotrebitelia pomohli začiatkom tohto roka zvýšiť aj tržby konkurenčných spoločností ako LVMH, Hermés, PPR či Bulgari.

Súvisiace články

Aktuálne správy