I. Štefanec: Stabilita eura je v našom záujme

Stabilita eura je v záujme Slovenska. Aj z tohto dôvodu opozičný politik Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) deklaroval podporu jeho strany k aktuálne prerokovávanému doplneniu Lisabonskej zmluvy, ktoré má umožniť vznik eurovalu 2 - Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM).

Bratislava 15. mája (TASR) – Stabilita eura je v záujme Slovenska. Aj z tohto dôvodu opozičný politik Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) deklaroval podporu jeho strany k aktuálne prerokovávanému doplneniu Lisabonskej zmluvy, ktoré má umožniť vznik eurovalu 2 – Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM).
"Tento mechanizmus ale nie je všeliekom," podotkol s tým, že je potrebné naštartovať rast ekonomík. Preto je podľa neho dobré, že vznikol ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti či podpísanie fiškálnej dohody Slovenskom. "Ďalšou podmienkou pre rast sú štrukturálne zmeny," dodal.
Štefanec zároveň v pléne predložil návrh opozičných strán SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a OľaNO, aby každá pomoc z eurovalu bola prerokovávaná v slovenskom parlamente. "Máme záujem o tejto téme hovoriť aj naďalej, hovoriť o tom, ako sú používané prostriedky našich občanov," podotkol.

Súvisiace články

Aktuálne správy