Medvede valcujú aj zlato

Strednodobý trend na zlate, podobne ako na ostatných komoditách a rizikových aktívach ostáva stále medvedí. Krátkodobý trend ostáva taktiež klesajúci. Zlato tlačí nadol hlavne posilňujúci americký dolár a likvidácia dlhých papierových pozícií na zlate. Dnes na trhu vidíme miernu korekciu a opatrný optimizmus, zlato sa tak obchoduje v zelených číslach.

Investorov potešili výsledky HDP z Nemecka, keď Nemecko rástlo až päť násobne viac ako bol predpoklad analytikov. Výsledok 0.5 % verzus očakávania 0.1 % tak pridal na optimizme a potiahol EURUSD mierne vyššie, čo využilo zlato na odraz od 1550 USD.

Drahý kov však prelomil level 1577 USD za trójsku uncu, zaznačený na grafe modrou líniou, ktorý momentálne predstavuje rezistenciu. Predpokladaným scenárom na dnes, napriek miernej rannej korekcii je stále pokles na nové minimá, ak sa nachádzame pod modrou úrovňou 1577 USD. Ako cieľové supporty sa javia ceny 1540 USD a 1525 USD, zaznačené červenou líniou, čo predstavuje silné nákupné pásmo objednávok a predchádzajúce nezdolané levely.

Alternatívnym scenárom je nárast a prelomenie 1577 USD s potenciálom ku zeleným líniam na úrovniach 1590 USD a 1600 USD. Zlato za posledné dni vykazuje počas americkej seansy slabosť a nezvykne rásť.

Súvisiace články

Aktuálne správy