Daniari vrátili všetky preplatky zo správne podaných priznaní

Všetky daňové priznania k dani z príjmov za minulý rok, ktoré boli podané správne, boli podľa Finančného riaditeľstva SR spracované a taktiež boli v zákonom stanovenej lehote vrátené všetky preplatky vyplývajúce z týchto priznaní.

Finančná správa spracovala všetky daňové priznania k dani z príjmov za minulý rok, ktoré boli podané správne. Zároveň daniari vrátili v zákonom stanovenej lehote všetky preplatky na dani z príjmov vyplývajúce z týchto priznaní. „Všetky daňové priznania, ktoré boli podané správne boli spracované a všetky preplatky na dani z príjmov boli vrátené v zákonom stanovenej lehote. Nespracované boli len daňové priznania, ktoré boli chybné alebo nekompletné, čo sa následne riešilo výzvami, ktoré posúvajú aj zákonnú lehotu na ich spracovanie,“ uviedla pre agentúru SITA Gabriela Dianová z komunikačného oddelenia Finančného riaditeľstva SR.

Finančná správa ešte minulý týždeň pracovala na tom, aby všetci daňovníci, ktorí majú nárok na vrátenie preplatku na dani z príjmov za minulý rok, dostali svoje peniaze v zákonom stanovenej lehote. Tá pritom uplynula v piatok 11. mája. Daniari zároveň pripustili, že situácia pri spracovaní priznaní bola zložitá, a to vzhľadom na problémy s informačným systémom. Zamestnanci tak pracovali na vrátení preplatkov aj za cenu nadčasov a práce v dňoch voľna.

Preplatok na dani z príjmov môže daňovníkom vzniknúť v prípade, že ich zaplatené preddavky sú vyššie ako daň uvedená v daňovom priznaní. Správca dane má pritom povinnosť vrátiť preplatok na dani z príjmov najneskôr do 40 dní odo dňa vzniku preplatku. V prípade preplatkov na dani z príjmov za rok 2011 tak mal správca dane vrátiť preplatok najneskôr do 11. mája 2012.

Súvisiace články

Aktuálne správy