Platobné karty môžu mať aj deti

Bratislava 10. mája (TASR) – V letnom období i počas roka vzniká otázka, ako finančne zabezpečiť deti, ak cestujú na študijný pobyt, školský výlet či do letného tábora v zahraničí. V záujme bezpečnosti totiž je, aby nemali pri sebe vysokú finančnú hotovosť, čo by znamenalo nemalé riziko straty, prípadne ukradnutia peňazí.
Banky pamätajú aj na túto skutočnosť a mnohé z nich umožňujú, aby aj deti mali svoje platobné karty.
Marcela Kráľová z VÚB banky: "Na čo sa nás ešte klienti často pýtajú sú deti, keď deti cestujú do zahraničia na rôzne letné tábory, respektíve, keď idú na študijné pobyty. Klienti sa často pýtajú, či môžu ich deti mať kartu. My v podstate vieme klientom vydať kartu už aj deťom. Karty vydávame už od desať rokov, keď ich deti by mali byť zdatné karty používať a od 21.4. prinášame takú malú novinku, že karty vydávame už od 8 rokov."
Zároveň Kráľová odporúča rodičom vydanie detskej karty k ich účtu, prípadne otvoriť nový účet a k nemu vydať kartu pre dieťa. Zároveň však radí, aby dali deťom nastaviť denný limit v rozmedzí od 10 do 200 eur, pričom je lepšie nastaviť nižší limit a následné ak dieťa potrebuje vybrať alebo platiť väčšiu sumu, rodič môže zavolať na Kontaktné centrum a využiť dočasné zvýšenie limitu na požadovanú hodnotu. Dobré je tiež nastaviť si SMS notifikáciu ku karte, aby rodič v prípade krádeže alebo zneužitia karty mohol ihneď zablokovať kartu.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy