V stredu o auditoch konsolidovaných závierok štátu

Audity konsolidovaných účtových závierok vykoná spoločnosť Deloitte Audit.

Vláda by mala v stredu rokovať o realizácii auditu konsolidovanej účtovnej závierky ústrednej správy SR zostavenej za roky 2010, 2011 a 2012. Audity konsolidovaných účtových závierok podľa materiálu vykoná spoločnosť Deloitte Audit. Celková hodnota kontraktu je bezmála 2,4 mil. eur, vrátane dane z pridanej hodnoty. Polovica tejto sumy je pritom vyčlenená na audit konsolidovaných účtovných závierok vybraných inštitúcií verejnej správy za rok 2010, zvyšná časť na audity za roky 2011 a 2012. „Akýkoľvek výsledok auditu bude mať pozitívny vplyv na vnímanie údajov poskytovaných Slovenskou republikou medzinárodným inštitúciám,“ uvádza sa v materiáli.

Súčasťou konsolidovaného celku ústrednej správy, na ktoré sa audit vzťahuje, je vyše 1 000 inštitúcií. Väčšina z nich, až 90 %, sú rozpočtové organizácie. Zhruba 140 je príspevkových organizácií a súčasťou konsolidovaného celku je aj 35 obchodných spoločností. „Úspešnou realizáciou projektu sa Slovensko stane jednou z prvých krajín Európskej únie, ktorá bude mať výkazníctvo o verejných financiách štátu auditované po prechode na akruálny princíp,“ uvádza rezort financií. Výsledky verejných financií SR budú podľa ministerstva ľahko porovnateľné s výsledkami ktorejkoľvek krajiny, ktorá akceptovala tento princíp vykazovania, čím sa zabezpečí ich zrozumiteľnosť a transparentnosť na medzinárodnej úrovni.

Kabinet sa mal tiež zaoberať návrhom na odvolanie podpredsedu a vymenovanie podpredsedníčky Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR). Terajšieho podpredsedu Róberta Repiského by mala na tomto poste nahradiť Andrea Seková. Zmena by mala nastať aj na pozícii vedúceho služobného úradu SŠHR, kde by mal Juraja Lettricha vymeniť Juraj Jamrich.

Súvisiace články

Aktuálne správy