Buffettov holding zarobil v prvom štvrťroku 3,2 miliardy USD

Omaha 5. mája (TASR) – Holding legendárneho amerického investora Warrena Buffetta Berkshire Hathaway dosiahol v prvom štvrťroku čistý zisk 3,2 miliardy USD (2,44 miliardy eur). V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástol zisk o viac ako 100 %. Informovalo o tom v piatok (4.5.) večer miestneho času vedenie spoločnosti. Spresnilo, že vyššie výnosy zaznamenalo viac ako 80 dcérskych firiem holdingu, ako aj finančné špekulácie Warrena Buffetta.
Berkshire Hathaway dosiahla vlani v prvom štvrťroku čistý zisk 1,5 miliardy USD. Jej hospodársky výsledok zaťažili zemetrasenia v Japonsku a na Novom Zélande, ale aj rozsiahle záplavy v Austrálii.
Holding má pestrú podnikateľskú činnosť. Patrí mu nielen reťazec reštaurácií s rýchlym občerstvením, ale aj chemička a iné priemyselné podniky, dopravná spoločnosť BNSF Railway i poisťovňa.
Dnes sa uskutoční v Omahe (štát Nebraska) valné zhromaždenie akcionárov holdingu. Napriek výborným hospodárskym výsledkom nebude jeho priebeh taký radostný ako v minulosti. Osemdesiatjedenročný Buffett nedávno informoval verejnosť, že ho sužuje rakovina prostaty. Hoci tvrdí, že sa cíti úplne zdravým, zrejme sa začne diskusia o jeho nástupcovi v podnikateľskom impériu. Oficiálne nie je ani jedno meno kandidáta známe, všetky zostávajú tajné.

Súvisiace články

Aktuálne správy