Do elektronického mýta v SR vstupuje český podnikateľ Petr Syrovátko

Bratislava 5. mája (TASR) – Do systému slovenského elektronického výberu mýta majetkovo vstupuje český podnikateľ Petr Syrovátko. Prostredníctvom spoločnosti Sevenra N.V. so sídlom v Holandsku odkúpil 90-% podiel v spoločnosti Ibertax, ktorá je väčšinovým akcionárom prevádzkovateľa systému – spoločnosti SkyToll, a.s.
"Slovenský mýtny systém je technicky úspešný projekt s jasným biznis modelom. Je to z môjho pohľadu stabilná investícia s rozvojovým potenciálom do budúcnosti. Preto som sa rozhodol investovať do kúpy väčšinového akcionárskeho podielu," vysvetlil Syrovátko.
Český podnikateľ financuje túto transakciu kombináciou vlastných prostriedkov a úveru od konzorcia bánk na čele s PPF bankou. Dokončenie obchodu je podmienené súhlasným stanoviskom Protimonopolného úradu (PMÚ) SR.
Petr Syrovátko je český podnikateľ, ktorý pred vyše dvadsiatimi rokmi založil stavebnú spoločnosť Syner, ktorá sa postupne prepracovala medzi desiatku najväčších firiem v tomto sektore v ČR. Transformáciou spoločnosti a jej dcérskych firiem vznikla v roku 2007 stavebná a developerská skupina s medzinárodnou pôsobnosťou S group holding, a.s., ktorá sa zameriava na realizáciu dopravných, občianskych, bytových, priemyselných a administratívnych projektov, a tiež ekologických, vodohospodárskych a technologických stavieb. Developerské projekty už realizovala aj na Slovensku, v ďalších pokračuje v Rumunsku a Rusku.

Súvisiace články

Aktuálne správy