Pobočka J&T Banky v prvom kvartáli so ziskom 2,8 mil. eur

Kvartálny zisk bratislavskej pobočky J&T Banky vzrástol medziročne o 30 %

J&T Banka, pobočka zahraničnej banky dosiahla v prvých troch mesiacoch tohto roka čistý zisk 2,8 mil. eur, medziročne vzrástol o 30 %. Prevádzkový zisk predstavoval sumu 4,6 mil. eur pri náraste o 48 %. Na jeho tvorbe sa podieľali najmä čisté úrokové výnosy za 7,2 mil. eur pri raste o takmer 34 % a výnosy z poplatkov a provízií, ktoré vzrástli o 92,4 % na 629 tis. eur. Počet klientov vzrástol oproti porovnateľnému obdobiu o 14 % a objem vkladov prevýšil 593 mil. eur. Informovala o tom banka.

Pod nárast čistých úrokových výnosov sa podpísala dynamika poskytovaných úverov. V ich štruktúre nastal posun od krátkodobých k úverom s päťročnou fixáciou. Dôvodom nárastu poplatkov a provízií boli podľa vyjadrení banky poplatky za administráciu emisií dlhopisov, poplatky za obchodovanie s cennými papiermi a zmenkové programy.

Prevádzkové náklady vzrástli o 16,4 % na úroveň 3,1 mil. eur. Ich nárast bol spôsobený podľa vyjadrení banky najmä regulačným opatrením vlády v podobe bankovej dane. Z dlhodobého hľadiska je však ich úroveň podľa J&T Banky pomerne stabilná, čo je odrazom efektívneho využívania zdrojov a optimalizácie výdavkov.

J&T Banka je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva. Prvý účet otvorila 6. marca 2006. Okrem českej J&T Banky a bratislavskej pobočky sú súčasťou skupiny aj J&T Bank Moskva, J&T Bank Switzerland a od roku 2008 aj J&T Bank & Trust Barbados.

Súvisiace články

Aktuálne správy