Mesto bude hľadať investorov pre Ferovo v spolupráci s externou firmou

Vranov nad Topľou 30. apríla (TASR) – Priemyselný park Ferovo, ktorý sa nachádza v južnej časti mesta Vranov nad Topľou, je aj takmer po štyroch rokoch od jeho výstavby stále bez investora. Mesto sa v tejto súvislosti rozhodlo, že propagáciu neobsadeného priemyselného areálu, ako aj komunikáciu s potenciálnymi zamestnávateľmi bude realizovať v spolupráci s externou firmou.
Mesto získalo na výstavbu 16-hektárového priemyselného areálu nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov Európskej únie v hodnote asi 5,51 milióna eur. Do výstavby vložila samospráva i vlastné zdroje vo výške viac ako 298.000 eur.
Primátor Vranova Ján Ragan (nezávislý) informoval, že v rámci podmienok získania európskych zdrojov sa mesto zaviazalo splniť v nasledujúcich rokoch niekoľko takzvaných indikátorov. Jedným z nich je aj vytvorenie 560 pracovných miest v areáli parku, a to do roku 2014. V prípade nesplnenia tejto, ako aj ďalších požiadaviek podľa Ragana mestu hrozí, že bude musieť získanú eurodotáciu vrátiť.
S cieľom urýchliť obsadenie priemyselného parku Ferovo mestské zastupiteľstvo v týchto dňoch poverilo vranovského primátora nadviazať spoluprácu so spoločnosťou Eastern Investment Centers, ktorá stojí za viacerými investíciami v priemyselnom areáli Kechnec v okrese Košice-okolie.
"Pre mňa je dôležitá hlavne filozofia, ktorú sme zvolili, a to, aby podstatná časť odmeny bola poskytnutá spomínanej spoločnosti až po vytvorení pracovných miest v parku. Mohla by sa pohybovať na úrovni do 550 eur za jedno pracovné miesto, paušálna odmena vyplatená za celé obdobie spolupráce s touto spoločnosťou by nemala presiahnuť 20.000 eur," uviedol Ragan na margo podmienok, ktoré by mala obsahovať budúca zmluva mesta s Eastern Investment Centers.
S cieľom zatraktívniť Ferovo pre potenciálnych investorov plánuje mesto v najbližšom čase zároveň usporiadať vlastnícke vzťahy k viacerým parcelám v areáli parku tak, aby pozemky, ktoré si prenajíma od viacerých fyzických osôb, už nezasahovali do jeho prístupových ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy