V súťaži Generácia €uro zvíťazili študenti bratislavského gymnázia J.Hronca

Národná banka Slovenska (NBS) dnes usporiadala národné finálové kolo stredoškolskej súťaže Eurosystému s názvom Generácia €uro - Súťaž pre študentov.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Národná banka Slovenska (NBS) dnes usporiadala národné finálové kolo stredoškolskej súťaže Eurosystému s názvom Generácia €uro – Súťaž pre študentov. Víťazom sa stal tím študentov z bratislavského gymnázia Jura Hronca. "Do národného finálového kola postúpilo päť študentských tímov z gymnázií a stredných škôl z celého Slovenska," informovala dnes hovorkyňa NBS Soňa Pauerová.
Členmi víťazného tímu sú Lukáš Chalupka, Jakub Kondek, Martin Opatovský, Michal Števove a Marco Bodnár pod vedením učiteľky Blanky Kolníkovej. Druhé miesto obsadili gymnazisti z Považskej Bystrice a na treťom mieste sa umiestnili študenti gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha v Martine.
V rámci dnešného finálového kola prezentovali študenti pred odbornou porotou NBS svoje fiktívne rozhodnutie o menovej politike Eurosystému. Víťazný tím pocestuje do Frankfurtu nad Mohanom, ktorý je sídlom Európskej centrálnej banky (ECB). "Všetky národné tímy z 12 krajín eurozóny sa v ECB stretnú s prezidentom Mariom Draghim, ktorý im odovzdá ceny súťaže Generácia €uro na európskej úrovni," uviedla Pauerová.
Cieľom projektu Generácia €uro je zvýšiť povedomie o ECB a Eurosystéme vysvetlením ich úloh a aktivít. Je to príspevok ECB a národných centrálnych bánk k finančnému vzdelávaniu.

Súvisiace články

Aktuálne správy