Nezamestnaných vo Francúzsku je naviac od roku 1999

Paríž 26. apríla (TASR) – Počet nezamestnaných vo Francúzsku v marci vzrástol jedenásty mesiac za sebou a je na najvyššej úrovni od septembra 1999. To je ďalšia zlá správa pre prezidenta Nicolasa Sarkozyho pokúšajúceho sa o znovuzvolenie.
Počet registrovaných nezamestnaných v pevninskom Francúzsku sa v marci zvýšil o 16.600 na 2,88 milióna, informovalo francúzske ministerstvo práce. V medzimesačnom porovnaní počet nezamestnaných vzrástol o 0,6 % a v medziročnom o 7,2 %.
Toto zvýšenie počtu ľudí bez práce je ďalším dokladom, že trh práce v druhej najväčšej ekonomike eurozóny je naďalej slabý.
Vo Francúzsku sa bude 6. mája konať druhé kolo prezidentských volieb, ktoré podľa prieskumov zrejme vyhrá socialistický kandidát Francois Hollande. Po štyroch rokoch hospodárskej krízy nezamestnanosť rastie, verejný dlh je na rekordnej úrovni a rast ekonomiky je slabý, takže úradujúci prezident Nicolas Sarkozy má problémy presvedčiť voličov, že on je tým správnym mužom, ktorý dokáže ozdraviť ekonomiku.

Súvisiace články

Aktuálne správy