Kurz eura po kolísaní opäť výrazne nad úrovňou 1,32 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 26. apríla (TASR) - Spoločná európska mena dnes po výraznom kolísaní opäť posilnila výrazne nad úroveň 1,32 USD/EUR.

Frankfurt nad Mohanom 26. apríla (TASR) – Spoločná európska mena dnes po výraznom kolísaní opäť posilnila výrazne nad úroveň 1,32 USD/EUR. Po útlme spôsobenom dopoludnia slabými makroekonomickými údajmi z eurozóny dobré údaje z USA popoludní podporili rizikový apetít investorov.
Neskoro popoludní sa euro predávalo po 1,3245 USD, čo je tesne pod dnešným maximom 1,3263 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,3215 (v stredu: 1,3206) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7567 (0,7572) eura.
"Ukazuje sa, že euro je aj napriek dlhovej kríze eurozóny naďalej prekvapivo stabilné," uviedol devízový expert banky Metzler Eugen Keller. Napriek slabej podnikateľskej a ekonomickej dôvere v eurozóne sa kurz spoločnej meny podobne ako minulý týždeň pohyboval len v úzkom pásme a klesol len mierne. Indikátory dôvery v ekonomiku eurozóny Európskej komisie (EK) v apríli výrazne klesli pre aktuálne opätovné prehĺbenie dlhovej krízy a signalizujú pokles produkcie.
Popoludňajšie obchodovanie na devízovom trhu ukázalo úplne iný obraz. Prekvapivo pozitívne údaje z amerického realitného trhu podporili rizikový apetít investorov, z čoho profitovalo euro.

Súvisiace články

Aktuálne správy