Cestovné na prímestských spojoch SAD Trnava zatiaľ nezvýši

Trnava 26. apríla (TASR) – SAD Trnava, a.s., neplánuje zatiaľ vyjsť s iniciatívou zvyšovania cien v prímestskej doprave. Výšku cestovného na medzimestských linkách schvaľuje vždy Trnavský samosprávny kraj, ktorý si u prepravcu objednáva služby vo verejnom záujme. Zmena taríf nie je podľa riaditeľa divízie dopravy Juraja Kuzmu na programe dňa. Ceny lístkov sa naposledy menili k 1. januáru 2011.
"Netvrdíme, že by sme to vzhľadom na ekonomické výsledky nepotrebovali. No takýto krok môže byť kontraproduktívny a viesť k zníženiu počtu cestujúcich," uviedol Kuzma. Na riešenie situácie prichádza do úvahy buď tento krok, alebo aj hľadanie rezerv v spojoch a zrušení neefektívnych. "Obidva sú nepopulárne, pomohla by ich kombinácia," dodal Kuzma.
SAD Trnava prevádzkuje podľa jeho informácií aj štyri diaľkové linky, kde je cenotvorba na prepravcovi, pretože nie je dotovaná samosprávou. Trnavčania majú autobusy nasadené na trase Senica-Banská Bystrica, Senica-Hodonín a dve medzi Bratislavou a Liptovským Mikulášom po odlišných trasách. "Tam sme už reagovali na zvýšenú cenu nafty," uviedol Kuzma.

Súvisiace články

Aktuálne správy