LG Electronics dosiahol v 1. kvartáli väčší ako očakávaný zisk

Soul 25. apríla (TASR) – Zisk juhokórejského koncernu LG Electronics v 1. kvartáli 2012 prekonal odhady analytikov, a to vďaka veľkému dopytu po inteligentných telefónoch aj po novej generácii televízorov s 3D obrazovkou a funkciami, ktoré umožňujú jeho pripojenie na internet.
Prevádzkový zisk druhého najväčšieho výrobcu televízorov a štvrtého najväčšieho producenta mobilov na svete sa za tri mesiace do konca marca vyšplhal na 448 miliárd wonov (298,58 milióna eur) zo 131 miliárd KRW v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, odhadovali, že dosiahne 304 miliárd KRW.
Čistý zisk koncernu sa v 1. štvrťroku zvýšil na 242,5 miliardy KRW zo straty 15,8 miliardy KRW v období január – marec 2011, pričom jeho tržby klesli medziročne o 7,1 % na 12,2 bilióna KRW.
Za dobré výsledky vďačí LG dopytu po najmodernejších televíznych prijímačoch a tiež po mobilných telefónoch, ktoré využívajú operačný systém Android. Práve zavedenie tohto systému pomohlo divízii mobilných telefónoch LG dostať sa z červených čísiel.
Prevádzkový zisk divízie televízorov LG sa v 1. kvartáli zvýšil medziročne o 92 % na 217,1 miliardy KRW. Divízia mobilných telefónov LG zaznamenala v sledovanom období prevádzkový zisk 38,9 miliardy KRW, čo je veľká zmena oproti strate 100,5 miliardy KRW v 1. kvartáli 2011.
Najnovšie LG plánuje uviesť na trh televízne prijímače s novou technológiou, takzvanou organic light-emitting diode alebo OLED, vďaka ktorej je ich obrazovka veľmi tenká, má iba 4 milimetre, ale ponúka ostrejší obraz ako doterajšie LCD televízory.
Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Súvisiace články

Aktuálne správy