Euro dnes posilnilo a jeho kurz vyskočil nad 1,32 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 24. apríla (TASR) - Spoločná európska mena sa dnes spamätala z pondelkových (23.

Frankfurt nad Mohanom 24. apríla (TASR) – Spoločná európska mena sa dnes spamätala z pondelkových (23. 4.) strát a jej kurz vyskočil nad úroveň 1,32 USD/EUR.
Trh s úľavou reagoval na to, že z eurozóny neprichádzajú ďalšie negatívne správy. Okrem toho dobré konjunkturálne údaje z USA podporili rizikový apetít investorov, uviedli experti.
Kurz eura dnes popoludní vyskočil až na 1,3219 USD/EUR. Spoločná mena neskôr stratila časť ziskov a podvečer sa predávala po 1,3201 USD. Európska centrálna banka (ECB) napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,3161 (v pondelok: 1,3131) USD/EUR.
Podľa devízového experta nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralfa Umlaufa euro popoludní profitovalo z konjunkturálnych údajov z USA. "Investori sa utvrdzujú v presvedčení, že nič nenarušuje oživenie americkej ekonomiky." Index výrobnej aktivity richmondského Fedu v apríli vyskočil zo 7 na 47 bodov, pričom trh očakával jeho pokles na 6 bodov. Toto pozitívne prekvapenie podporilo rizikový apetít na devízových trhoch, čo podporilo spoločnú európsku menu, uviedol Umlauf. Dobrú náladu nenarušil ani mierny pokles dôvery amerických spotrebiteľov.
Už predpoludním euro podporilo prekvapivé zlepšenie nálady francúzskych spotrebiteľov a úspešné aukcie talianskych, španielskych a holandských štátnych dlhopisov. Všetky tri krajiny si dokázali bez problémov požičať na trhu, a aj keď úročenie v niektorých prípadoch výrazne vzrástlo, investori pozitívne ocenili fakt, že prinajmenšom dopyt bol dostatočne vysoký.

Súvisiace články

Aktuálne správy