Krajskí poslanci schválili predaj humenskej polikliniky

vyšlo aj v REG

PREŠOV 17. apríla (SITA) – Prešovskí krajskí poslanci na utorkovom rokovaní zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja schválili priamy predaj polikliniky v Humennom spoločnosti NBP s.r.o. za 1,9 mil. eur. Nehnuteľnosť je vo vlastníctve spoločnosti Spoločné zdravotníctvo, a.s., kde samosprávny kraj vstúpil s nepeňažným vkladom nehnuteľností vo forme budov a pozemkov Nemocnice A. Leňa v Humennom.

Ako informoval predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík, poslanci súhlasili s prevodom polikliniky s pozemkom a priľahlými parcelami o celkovej rozlohe 2 407 metrov štvorcových do vlastníctva kupujúceho NBP s.r.o. Uznesenie má tri podmienky. Prvou je, že v budove polikliniky bude zachovaný doterajší účel využitia, ktorým je poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Ďalšou z podmienok je, že finančné prostriedky získané predajom budú účelovo použité na rekonštrukciu a modernizáciu jednotlivých objektov humenskej nemocnice, na zníženie energetickej náročnosti, na obnovu zdravotníckej techniky a zveľadenie nemocničného areálu vrátane komunikácií.

Poslanci schválili aj podmienku, že kúpna zmluva bude uzavretá až po mimosúdnom vyrovnaní Prešovského samosprávneho kraja so spoločnosťou ROTAX-ARCH spol. s r.o. Táto spoločnosť musí stiahnuť žaloby a uhradiť prešovskému kraju súdne trovy. Ďalej sa zaviazať, že z jej strany už nebude podaný vo veci žiaden iný návrh na súd. Chudík uviedol, že ide o firmu, ktorá je majetkovo prepojená s kupujúcim – so spoločnosťou NBP s.r.o. V minulosti už prešovský kraj vypísal verejno-obchodnú súťaž na predaj polikliniky, v ktorej spoločnosť ROTAX-ARCH ponúkla 1,4 mil.  (vtedy išlo o 44 mil. Sk). Samosprávnemu kraju sa to zdalo málo a došlo k súdnemu sporu.

Súvisiace články

Aktuálne správy