Antik dodá kosovskému operátorovi set-top boxy

Košická spoločnosť Antik Technology dodá dominantnému kosovskému telekomunikačnému operátorovi PTK Kosovo set-top boxy pre príjem televízneho vysielania prostredníctvom internetu za 700 tis. eur.

Košická spoločnosť Antik Technology dodá dominantnému kosovskému telekomunikačnému operátorovi PTK Kosovo set-top boxy pre príjem televízneho vysielania prostredníctvom internetu v hodnote 700 tis. eur. Ako v utorok informovala spoločnosť Antik Technology, súčasťou zákazky je dodávka jej vlastných set-top boxov Juice Mini spolu s technológiou pre rýchle prepínanie kanálov od spoločnosti Qarva. Košická firma by mala dodať technológiu v lete tohto roku prostredníctvom lokálneho dodávateľa InterAdria. „Riešenie slovenskej firmy dokázalo nahradiť kórejského výrobcu, ktorého set-top boxy využíval operátor PTK doteraz,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Antik Technology Igor Kolla.

Koncom minulého roka pritom košická firma informovala o vstupe aj na trhy krajín v Južnej Amerike. Antik Technology totiž uzavrel dohodu s IT spoločnosťou Axor Corporation o finalizácii jej set-top boxov Juice a ich distribúcii v Argentíne, Uruguaji a Chile. Axor bude pre Antik zároveň v Argentíne zabezpečovať aj produkciu dosiek plošných spojov pre interaktívne televízne prijímače.

Spoločnosť Antik Technology je dcérskou spoločnosťou telekomunikačného operátora Antik Telecom. Firma sa zaoberá vývojom, výrobou a distribúciou zariadení pre telekomunikačný priemysel. Okrem Slovenska a Čiech pôsobí v Spojených štátoch, Švédsku, Írsku, v Ruskej federácii či Saudskej Arábii. Vývojové strediská prevádzkuje na Slovensku, v Čechách a Hongkongu.

Telekomunikačná spoločnosť Post and Telecommunications of Kosovo J.S.C (PTK) je v Kosove dominantným operátorom s viac ako 50 ročnou tradíciou. PTK zastrešuje tri obchodné jednotky – poštu, telekom a mobilného operátora Vala. V súčasnosti má PTK viac ako milión zákazníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy