Bartolomei Finance nevysúdil od štátu 144 miliónov eur

Bratislava 13. apríla (TASR) – Skrachovaná spoločnosť Bartolomei Finance (BF) nedostane od štátu 144 miliónov eur, pre ktoré ho firma zažalovala za údajne nesprávny úradný postup. Podľa BF pochybil Úrad pre finančný trh (ÚFT), ktorý jej ešte v roku 2003 nepovolil vykonávať investičnú činnosť. Rozhodnutie ÚFT však na súde nikdy nebolo napadnuté, čo znamená, že je zákonné, a preto dnes Okresný súd Bratislava I žalobu BF zamietol.
Správca konkurznej podstaty spoločnosti sa už spomínanú pohľadávku voči štátu pokúsil predať, pričom by mu stačilo 10 percent z jej výšky. Zo získaných peňazí mali byť pokryté záväzky voči veriteľom. Správca dnes súd informoval, že pohľadávku sa predať nepodarilo. Dnešné rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné.
Bartolomei Finance sa zviditeľnil v roku 2007 sporom s týždenníkom Trend. Jeho vydavateľovi vtedy súd na základe návrhu BF zakázal nakladať s prostriedkami na bankových účtoch. Trend totiž ešte v roku 2004 publikoval článok o spoločnosti BF, ktorý ju údajne poškodil.

Súvisiace články

Aktuálne správy