Spišské Podhradie začalo nový tender na kanalizáciu a čistiareň

Predpokladaná cena za vybudovanie verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v Spišskom Podhradí je 4,19 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Mesto Spišské Podhradie v okrese Levoča vyhlásilo novú užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Stavebné práce za predpokladanú cenu 4,19 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) sú plánované na tri roky a financované majú byť zo zdrojov Európskej únie, štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov mesta v rámci Operačného programu Životné prostredie. Ako ďalej vyplýva z podmienok tendra, zverejneného v piatok vo Vestníku verejného obstarávania, dodávateľská firma bude vybratá cez elektronickú aukciu.

Projekt počíta s vybudovaním kanalizačnej siete v dĺžke 5 174 metrov, 297 kanalizačných prípojok a čistiarne odpadových vôd s kapacitou 3 500 obyvateľov, ktorá postačuje na odvádzanie odpadových vôd od všetkých obyvateľov Spišského Podhradia. Predchádzajúcu užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd s odhadovanými nákladmi vyše 5 mil. eur bez DPH mesto zrušilo koncom marca deväť dní po jej vypísaní. Zdôvodnilo to zmenou okolností, za akých bola súťaž vyhlásená.

Záujemcovia môžu požiadať o účasť v tendri do 4. mája na adrese bratislavskej firmy PPLA, s.r.o., ktorá kanalizačnú súťaž pre Spišské Podhradie zabezpečuje. Výzvu k predloženiu ponuky dostane obmedzený počet najviac desiatich uchádzačov, ak splnia podmienky účasti, podľa dvoch kritérií s rovnakou váhou po 50 bodov. Jedným z nich je celkový počet stavieb uskutočnených v rokoch 2007 až 2011, pričom rozpočtované náklady každej z nich musia byť vyššie ako 1 mil. eur bez DPH. Ďalším kritériom je celkový súčet nákladov týchto stavieb. Podmienkou účasti v tendri je aj dosiahnutie súhrnného obratu najmenej 3 mil. eur v predošlých troch rokoch z rovnakých alebo podobných stavebných prác.

Súvisiace články

Aktuálne správy