Cena WTI vzrástla nad 103 USD/barel, trhy čakajú na rokovania s Iránom

Singapur 12. apríla (TASR) – Cena americkej ropy vzrástla nad 103 USD za barel (159 litrov) po tom, ako trhy obrátili pozornosť na očakávané víkendové rokovania o iránskom jadrovom programe.
Od októbra minulého roka sa cena ropy zvýšila z vtedajších 75 USD za barel, keďže trhy sa začali obávať možného útoku Izraela alebo USA na Irán pre jeho kontroverzný jadrový program. V porovnaní s minulým mesiacom však klesla z úrovne 110 USD/barel v nádeji, že rokovania medzi Iránom a šiestimi svetovými veľmocami, ktoré sa budú konať cez víkend v tureckom Istanbule, by prípadný konflikt mohli zažehnať. Momentálne trhy vyčkávajú, ako sa rokovania vyvinú.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v máji vzrástla v popoludňajších hodinách singapurského času v rámci elektronického obchodovania newyorskej burzy o 42 centov na 103,12 USD (78,53 eura) za barel. V stredu sa cena zvýšila o 1,68 USD a uzatvorila na úrovni 102,70 USD/barel. Cena ropy Brent obchodovanej v Londýne vzrástla o 30 centov na 120,48 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy