Podielové fondy vykázali opäť kladné predaje

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov v štrnástom tohtoročnom týždni zaznamenali špeciálne fondy cenných papierov, a to v objeme 14,4 mil. eur.

Podielové fondy zaznamenali kladné čisté predaje aj v uplynulom týždni. Celkové predaje fondov v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností dosiahli 30,1 mil. eur a spätné nákupy 25,1 mil. eur. Fondy tak v uplynulom skrátenom týždni skončili s čistými predajmi vo výške 5,1 mil. eur, čo je rovnaká úroveň predajov ako aj v trinástom tohtoročnom týždni.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých typov fondov pritom v štrnástom týždni zaznamenali špeciálne fondy cenných papierov, a to v objeme 14,4 mil. eur. Kladné predaje vo výške 1,7 mil. eur vykázali aj špeciálne fondy nehnuteľností a špeciálne fondy alternatívnych investícií skončili v pluse 1,1 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade akciových fondov, a to o 263,7 tis. eur, pričom dlhopisové fondy skončili v pluse 253 tis. eur.

Fondy z kategórie iné na druhej strane zaznamenali záporné čisté predaje v objeme 4,8 mil. eur. Záporné predaje vo výške 3,4 mil. eur vykázali aj špeciálne fondy profesionálnych investorov, pričom fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse 2,2 mil. eur. Záporné predaje vo výške takmer 2 mil. eur zaznamenali aj fondy peňažného trhu a fondy fondov vykázali mínusové predaje v objeme 209 tis. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje v prípade zmiešaných fondov o 104 tis. eur a fondy krátkodobého peňažného trhu zaznamenali záporné predaje za 53 tis. eur.

Najvyššie kladné predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni VÚB Asset Management, ktorý skončil s predajmi za 8,2 mil. eur. KBC AM + Global Partners + Horizon na druhej strane vykázal záporné čisté predaje v objeme 4,6 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 14. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1902/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy