Otolift plánuje vyrábať v Palárikove výťahy pre imobilných ľudí

Palárikovo 10. apríla (TASR) – Spoločnosť Otolift Realty, s.r.o. plánuje investovať do výstavby novej výrobnej haly v Palárikove v okrese Nové Zámky. Náklady na výstavbu by mali dosiahnuť 4 milióny eur. Výrobná hala bude umiestnená v novom priemyselnom parku. Projekt výstavby je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.
Užívateľom novej výrobnej haly by mala byť dcérska spoločnosť holandskej rodinnej firmy Otto Ooms BV, Otolift Schodiskové výťahy,s.r.o. Firma sa zaoberá výrobou zdvíhacích a manipulačných zariadení. V súčasnosti má investor časť prevádzky umiestnenú v prenajatých a kapacitne limitovaných priestoroch v Nových Zámkoch, kde zamestnáva 50 pracovníkov.
Výstavba novej výrobnej haly by sa mala rozbehnúť v júli tohto roka. Jej výstavba by mala trvať približne jeden rok, následne firma spustí polročnú skúšobnú prevádzku. V nových priestoroch bude vyrábať osobné sedačkové výťahy pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu. V prvej etape by malo v jednozmennej prevádzke pracovať 135 zamestnancov, postupne plánuje firma vo viaczmennej prevádzke zamestnávať 260 ľudí. Súčasná miera nezamestnanosti v obci Palárikovo dosahuje približne 13 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy