Trenčianski cestári začali tender na dopravné značenie

Vodorovné dopravné značenie na cestách druhej a tretej triedy v Trenčianskom samosprávnom kraji môže podľa odhadov stáť 1,67 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja vyhlásila verejnú súťaž na nanášanie vodorovného dopravného značenia na cestách druhej a tretej triedy. Uskutočnenie prác za predpokladanú cenu 1,67 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty plánuje v termíne od 1. júna tohto roka do 31. júla 2015.

Podľa informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania otváranie ponúk je plánované 3. mája a lehota na predkladanie ponúk je 2. mája, pričom o súťažné podklady možno požiadať do 19. apríla. Uchádzači musia predložiť zoznam stavebných prác uskutočnených v predchádzajúcich piatich rokoch, podmienkou je minimálne päť referencií na stavby v hodnote najmenej 200 tis. eur bez DPH za každú z nich.

Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja bola zriadená ako rozpočtová organizácia k 1. januáru 2004 uznesením krajského zastupiteľstva. Formu hospodárenia zmenila z rozpočtovej na príspevkovú organizáciu od začiatku roka 2007. Spravuje vyše 349 kilometrov ciest druhej triedy a viac ako 1 139 kilometrov ciest tretej triedy. Má tri organizačné jednotky v Trenčíne, Považskej Bystrici a Prievidzi s dvanástimi strediskami údržby.

Súvisiace články

Aktuálne správy