VB Leasing SK vlani s hrubým ziskom 2,3 mil. eur

Lízingová spoločnosť sa po troch rokoch vďaka konsolidácii vrátila do kladných čísel

Spoločnosť VB Leasing SK vrátane jej dcérskej firmy VB Leasing Sprostredkovateľská dosiahla v minulom roku hrubý zisk 2,3 mil. eur. V roku 2010 pritom vykázala stratu. „Rok 2011 hodnotíme pozitívne. Po troch rokoch sme sa vďaka konsolidácii vrátili do kladných čísel,“ uviedol konateľ VB Leasing SK Igor Krigler.

Spoločnosť vlani uzavrela 3 930 zmlúv o financovaní hnuteľného majetku v celkovej obstarávacej hodnote 94,23 mil. eur bez DPH. Objem sa medziročne zvýšil o 7,6 %. Od založenia spoločnosti v roku 1995 firma VB Leasing SK uzavrela viac ako 87 tis. zmlúv.

Lízingový trh vlani vzrástol o 14 % pod vplyvom jednorazového financovania alternatívnych energetických zdrojov. Po zohľadnení tohto vplyvu reálny medziročný rast lízingového trhu bol do 10 %. „Vzhľadom k pesimistickým výhľadom hospodárskeho rastu krajiny je aj predpoklad rastu investícií v roku 2012 neistý,“ uviedol Igor Krigler.

Firma VB Leasing SK pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. Špecializuje sa na financovanie osobných a úžitkových vozidiel, nákladných automobilov, ťahačov prívesov a návesov, autobusov, technológií a strojných zariadení. Prostredníctvom vlastného poistného makléra VB Leasing Sprostredkovateľská s.r.o. zákazníkom poskytuje aj poistenie. VB Leasing SK je členom medzinárodného holdingu VB-Leasing International.

Súvisiace články

Aktuálne správy