Hoffmann predá Poštovú banku

Milionár Mário Hoffmann predá investičnej spoločnosti J&T Poštovú banku. Obchod českým Hospodářským novinám potvrdil predseda predstavenstva spoločnosti Patrik Tkáč.

Bratislava 10. apríla (TASR) – Milionár Mário Hoffmann predá investičnej spoločnosti J&T Poštovú banku. Obchod českým Hospodářským novinám potvrdil predseda predstavenstva spoločnosti Patrik Tkáč. Podľa webu Topky.sk pôjde o transakciu vo výške zhruba 900 miliónov eur. Tkáč podľa slovenského denníka Hospodárske noviny (HN) povedal, že cena bude závisieť od budúcich výsledkov hospodárenia.
„Náš podiel sa bude pohybovať medzi 75 až 80 percentami,“ povedal Tkáč. Už teraz má J&T v banke takmer desatinový podiel, o jeho zvýšení rokujú s majiteľom skupiny Istrokapitál Hoffmannom od konca minulého roku. Aj po uzavretí obchodu by Hoffmann mal mať pod kontrolou manažment banky a do roku 2015 má byť predsedom dozornej rady. „Mário Hoffmann je s týmto obchodom veľmi spokojný,“ komentovala pre HN mediálna poradkyňa Istrokapitálu Helena Hupková bez ďalších podrobností.
Prevzatie majoritného podielu v banke J&T ešte musí schváliť Národná banka Slovenska (NBS). „Spoločnosť J&T zatiaľ nepožiadala NBS o vydanie predchádzajúceho súhlasu na nadobudnutie podielu na Poštovej banke,“ informovala hovorkyňa Petra Pauerová. Tkáč tvrdí, že tak urobia zhruba do mesiaca.
Poštová banka patrí k najrýchlejšie rastúcim bankovým domom u nás. Jej bilančná suma v minulom roku vzrástla z 2,6 na 3,2 miliardy eur. Poskytnuté úvery stúpli o 24 percent na 1,4 miliardy eur, vklady narástli o pätinu na 2,7 miliardy eur. „Podľa nás Poštová banka má na to, aby časom generovala 100 miliónov eur hrubého zisku ročne,“ povedal Tkáč.

Súvisiace články

Aktuálne správy