Na bratislavskej burze sa za štvrťrok zobchodovalo 6 mld. eur

Najaktívnejším obchodníkom na bratislavskej burze v prvom štvrťroku vzhľadom na dosiahnutý obrat bola Československá obchodná banka.

Celkový obrat obchodov na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB) dosiahol v prvom tohtoročnom štvrťroku 6,1 mld. eur. Burza tak zaznamenala v medziročnom porovnaní pokles obratu o 40 %. Akcie sa v prvom štvrťroku nakúpili a predali v celkovej hodnote 118,37 mil. eur, pričom burza zaznamenala 4 546 transakcií s majetkovými cennými papiermi. „Dlhopisy zaznamenali celkový obrat vo výške 5,98 mld. eur v 1 142 transakciách,“ informovala bratislavská burza.

Najaktívnejším obchodníkom na bratislavskej burze v prvom štvrťroku vzhľadom na dosiahnutý obrat bola Československá obchodná banka, ktorá zaznamenala obrat vo výške 1,416 mld. eur a dosiahla tak 23-percentný podiel na celkovom obrate. Slovenská sporiteľňa vykázala obrat v objeme 965 tis. eur a podiel takmer 16 % na celkovom obrate. Obrat prevyšujúci 831 mil. eur vyniesol UniCredit Bank Slovakia tretí najvyšší podiel na celkovom obrate BCPB, a to na úrovni 13,6 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy