VÚSCH nakúpi prístroje za viac ako 32 mil. eur

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s. (VÚSCH) nakúpi od rôznych spoločností prístroje za viac ako 32,366 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Konkrétne ide o implantabilné prístroje pre elektroimpulzoterapiu porúch srdcového rytmu a srdcového zlyhávania, teda kardiostimulátory a defiblrilátory.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, kritériom na výber víťazov otvorenej verejnej súťaže bola najnižšia cena. Zdravotnícke zariadenie pritom použilo elektronickú aukciu. O pridelení zákaziek sa rozhodlo koncom januára tohto roku. Nákup prístrojov nie je financovaný z fondov Európskej únie.

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s. je zdravotnícke zariadenie, ktoré poskytuje zdravotnú starostlivosť a služby s tým súvisiace v špecializovanej nemocnici a v špecializovaných ambulanciách a zariadeniach spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek pre obyvateľov východného Slovenska. Je tiež výučbovou základňou Lekárskej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy