Ceny ropy v závere obchodného týždňa vzrástli

New York 6. apríla (TASR) – Ceny ropy po dvoch dňoch poklesu opäť vzrástli v závere tohto obchodného týždňa, ktorý sa pre veľkonočné sviatky skončil vo štvrtok 5. apríla. Dôvodom ich zvýšenia boli dobré správy z amerického trhu práce, ale aj obavy o zásobovanie svetových trhov ropou pre sankcie proti Iránu za jeho sporný jadrový program.
Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji uzavrel vo štvrtok obchodovanie pri cene 123,43 USD (94,45 eur), čo je o 1,09 USD viac ako v predchádzajúci deň. Za celý obchodný týždeň cena ropnej zmesi Brent vzrástla o 55 centov.
Americká ľahká ropa WTI vo štvrtok zdražela o 1,84 USD na 103,31 USD za barel a za celý týždeň sa jej cena zvýšila o 29 centov. Americké ministerstvo práce vo štvrtok oznámilo, že počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v Spojených štátoch minulý týždeň klesol na nové 4-ročné minimum, presnejšie na 357.000 žiadostí, čo je najnižšia úroveň od apríla 2008. To vyvoláva nádej, že aj dopyt po rope v najväčšej spotrebiteľskej krajine na svete sa zvýši.

Súvisiace články

Aktuálne správy