Ryanair pokračuje v šetrení znižovaním hmotnosti – aj palubného personálu

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair a jej kontroverzný šéf Michael O'Leary pokračujú v prijímaní niekedy až drastických úsporných opatrení.

Dublin 4. apríla (TASR) – Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair a jej kontroverzný šéf Michael O’Leary pokračujú v prijímaní niekedy až drastických úsporných opatrení.
Ako dnes informovala stránka www.irishcentral.com, šéf Ryanairu v snahe ušetriť na rastúcich nákladoch na pohonné hmoty odporučil palubnému personálu, aby sledoval svoju telesnú váhu.
Rozhodol tiež o znížení rozsahu palubného časopisu, zmenšení množstva ľadu podávaného s nápojmi, znížení hmotnosti nápojových vozíkov a uvažoval o odstránení bočných opierok pre ruky.
Aerolínie podľa stránky tiež uvažujú nad tým, že zvýšia poplatky pre cestujúcich s nadváhou, ktorí zaberú viac ako jedno sedadlo.
"Znižujeme náklady všade, kde je to možné, a tieto zmeny zahŕňajú aj výrazné zníženie hmotnosti," uviedol hovorca spoločnosti Ryanair Stephen McNamara v rozhovore pre Irish Independent. "Zvažovali sme tiež odstránenie opierky rúk, ale zamietli sme to. Povzbudili sme zamestnancov, aby sledovali svoju váhu – s motiváciou objaviť sa v každoročnom kalendári Ryanairu".
McNamara nepotvrdil informáciu, že Ryanair neplánuje zaviesť palivové príplatky na rozdiel od iných leteckých spoločností. "Palivo je neoddeliteľnou súčasťou cestovného – nedá sa bez neho lietať nikam," dodal McNamara.

Súvisiace články

Aktuálne správy