NDS zaplatí za audítorské a poradenské služby 1,2 mil. eur

Audítorské a poradenské služby pre Národnú diaľničnú spoločnosť, a.s. súvisiace s účtovnými výkazmi spoločnosti za roky 2011 až 2014 bude poskytovať firma Deloitte Audit s.r.o.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. plánuje za poskytovanie audítorských a poradenských služieb zaplatiť najviac 1,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazku získala firma Deloitte Audit s.r.o. so sídlom v Bratislave, keď uspela vo verejnej súťaži v konkurencii štyroch uchádzačov. Pre diaľničiarov bude poskytovať služby súvisiace s účtovnými výkazmi spoločnosti za roky 2011 až 2014. Takisto overí účtovné závierky a výročné správy, zabezpečí listy odporúčaní a konzultačné a poradenské služby. NDS informovala o výsledku tendra v piatkovom vydaní Vestníka verejného obstarávania.

Diaľničná spoločnosť uviedla, že celková konečná hodnota zákazky nepresiahne predpokladanú hodnotu 1,2 mil. eur bez DPH a sú v nej zahrnuté aj opakované plnenia vo výške 480 tis. eur bez DPH. Pri ich zadávaní v prípade vzniku potreby NDS už použije rokovacie konanie bez zverejnenia pri splnení stanovených podmienok zákona o verejnom obstarávaní. Odmena audítora za overenie účtovnej závierky a výročnej správy, ako aj list odporúčaní predstavuje 180 tis. eur.

NDS vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Značka Deloitte predstavuje skupinu nezávislých spoločností po celom svete, ktoré poskytujú vybraným klientom služby v oblasti auditu, poradenstva, finančného poradenstva, riadenia rizík a daní. Na Slovensku okrem spoločnosti Deloitte Audit poskytujú svoje služby aj firmy Deloitte Advisory, Deloitte Lega, Deloitte Security a Deloitte Tax, ktoré sú pridruženými spoločnosťami Deloitte Central Europe Holdings Limited. Na Slovensku pre tieto spoločnosti pracuje zhruba 200 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy