Žiarska nemocnica by mala získať ďalšie nové prístroje

Nezisková organizácia Nemocnice a polikliniky, n.o., ktorá prevádzkuje nemocnice v Žiari nad Hronom a v Rimavskej Sobote, plánuje do žiarskej nemocnice nakúpiť techniku. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 1,314 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. O víťazovi otvorenej súťaže rozhodne najnižšia cena. Zdravotnícke zariadenie pritom plánuje použiť elektronickú aukciu. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 10. mája tohto roku. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Špeciálnu zdravotnícku techniku by Všeobecná nemocnica v Žiari nad Hronom mala získať v rámci projektu reštrukturalizácie a modernizácie jej špecializovanej ambulantnej starostlivosti. Financovaný bude z Operačného programu Zdravotníctvo. Predmetom dodávky by mali byť okrem iného mamograf, celotelový sonograf, centrálny monitor vitálnych funkcií či resuscitačné sety. Dodané by mali byť do šiestich mesiacov od zadania zákazky.

Nezisková organizácia Nemocnice a polikliniky, n.o. už pritom jednu súťaž na nákup novej techniku pre žiarsku nemocnicu ukončila. V rámci projektu rozšírenia prevádzky na poskytovanie ústavnej zdravotnej starostlivosti v uvedenom zdravotníckom zariadení ju nakúpi od bratislavskej spoločnosti Middle East Invest s.r.o . Celková konečná hodnota zákazky je 2,4 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. O jej zadaní sa rozhodlo 1. marca tohto roku.

Nezisková organizácia Nemocnice a polikliniky, n.o. poskytuje zdravotnú starostlivosť a služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti vo všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom a vo všeobecnej nemocnici v Rimavskej Sobote. Žiarska nemocnica poskytuje starostlivosť pre viac ako 100 tis. obyvateľov regiónu.

Súvisiace články

Aktuálne správy